Vrouw en Weerbaarheid

Vrouw en Weerbaarheid

0

Doen wat je graag wilt in je leven, opkomen voor jezelf, weten wat je wel en niet wilt, nee durven zeggen en je grenzen aangeven. Deze dingen hebben allemaal te maken met weerbaarheid.

Het vergroten van je weerbaarheid, zowel fysiek als mentaal stond centraal op 23 september 2017.

Astrid Gils opende de middag met haar inspirerende verhaal. Zij overleefde een traumatische ervaring, door wilskracht vond zij haar weg. Pyrrhad Singerling van Sterk vertelde de deelnemers daarna over de cursus zelfverdediging van Sterk.

Na de inspiratie gingen de deelnemers uiteen voor de eerste workshopronde: Assertiviteit door Punt P, waar verschillende omgangsvormen centraal stonden: assertief, passief en agressief. Wat het verschil is leerden de deelnemers in deze workshop.

De flow in jezelf door Work in Light ging vooral over de positieve kracht of energie die ieder mens in zich heeft. Die kracht komt vrij wanneer je dingen doet die bij je passen.

In de workshop van Sterk leerden de deelnemers door middel van oefeningen hoe ze zich krachtiger kunnen voelen, te ontspannen en grenzen te stellen.

In de grote zaal oefenden de deelnemers, onder begeleiding van ex-wereldkampioen boksen Raymond Joval, in fysieke weerbaarheid. Na de pauze met heerlijke hapjes ging men opnieuw uiteen voor de tweede ronde workshops.

Maritsa Vaarhold sloot de middag af met een inspirerende overdenking.

foto’s: Emilia Heijmans